Ajax contracteert Danilho Doekhi

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Danilho Doekhi. De verdediger tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2016 en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2019.

Doekhi werd geboren op 30 juni 1998 in Rotterdam. De jeugdinternational is afkomstig van Excelsior, waar hij al zijn debuut maakte in het eerste elftal. Daarvoor was hij actief voor Xerxes (2004 – 2006). De keuze voor Ajax was geen moeilijke: ,,Ajax is de grootste club van Nederland. En er ligt hier een mooi plan voor me klaar.”

Doekhi (neefje van Winston Bogarde) is een centrale verdediger, die eventueel ook op het middenveld uit de voeten kan. ,,Ik heb mijn fysiek mee, heb inzicht en durf te voetballen. Ik wil me bij Ajax ontwikkelen tot een betere speler en ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk het eerste elftal te halen.”