Dion Malone tekent voor 2 jaar bij FK Qabala

Dion Malone vertrekt na vijf jaar bij ADO Den Haag. De rechtsback/verdedigende middenvelder heeft voor twee jaar getekend bij FK Qabala.

De 28-jarige Malone kwam in 2012 van Almere City FC naar Den Haag. Malone kwam tot 129 Eredivisie-duels voor ADO Den Haag en speelde er zes in de KNVB Beker. Hij maakte in totaal vijf doelpunten en gaf zestien keer een assist.

Qabala is een topclub uit Azerbeidzjan, die afgelopen seizoen op de tweede plek eindigde in de competitie. Op donderdag 13 juli begint het seizoen voor de nieuwe club van Malone, die Jagiellonia Bialystok of Dinamo Batumi treft in de tweede voorronde van de Europa League.

De move is opvallend, omdat Malone eruit leek met Kayserispor. De Turkse club liet deze week via de officiële kanalen weten dat de transfer rond was, maar juichte te vroeg. “Ik had ook een heel goed gevoel bij Kayserispor, maar ik moest nog een keuze maken

“Ik schrok dat het zo op internet stond, ook omdat het uit de club zelf kwam”, vervolgt hij. “Ik had er een goed gevoel bij, maar ik moest kiezen tussen twee goede opties. Ik kreeg meer duidelijkheid van Qabala en in Turkije moest nog een aantal dingen geregeld worden, dus ik heb mijn keuze gemaakt.”

Malone liep uit zijn contract bij ADO en brengt dus geen transfersom in het Haagse laatje. “Maar ik heb vooral in de laatste periode met de trainer (Fons Groenendijk, red.) heel veel plezier gehad bij ADO. Hoewel hij me wilde behouden, heb ik een andere keuze gemaakt. Mede door hem heb ik deze stap kunnen maken.”