GO AHEAD EAGLES VERSTERKT ZICH MET ELVIS MANU

Go Ahead Eagles is erin geslaagd Elvis Manu op huurbasis toe te voegen aan de selectie. De 23-jarige aanvaller wordt tijdens het restant van dit seizoen gehuurd van het Engelse Brighton & Hove Albion.

Manu doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden hem achtereenvolgens aan Excelsior (20 wedstrijden, 8 goals) en een half jaar aan SC Cambuur (15 wedstrijden, 5 goals). In het seizoen 2014/2015 beleefde de buitenspeler zijn doorbraak bij Feyenoord. Hij schoot de club naar het hoofdtoernooi van de Europa League (waarin hij nog vier keer doel trof) en scoorde in de competitie als buitenspeler zeven keer. Deze prestaties leverden hem een transfer naar Brighton & Hove Albion op.

“De afgelopen weken hebben we veelvuldig gesproken met Elvis”, geeft technisch manager Dennis Bekking aan. “We zijn heel blij dat hij nu voor ons gekozen heeft. Met Elvis halen we een speler binnen die overal in Nederland heeft laten zien over veel dreiging en scorend vermogen te beschikken.”

De aanvaller zelf werd de afgelopen weken enthousiast gemaakt over Go Ahead Eagles. Enerzijds door de gesprekken met de club, maar ook door Marcel Ritzmaier, met wie hij een half jaar een succesvolle tandem vormde in Leeuwarden. “Ik had al een goed gevoel bij Go Ahead Eagles, maar die berichten deden zeker iets. Ik heb in mijn leven al vijf keer tegen Go Ahead gespeeld en elke keer was het lastig. Met Feyenoord verloor ik zelfs twee keer van Go Ahead Eagles in het seizoen 2014/2015.”

Elvis Manu roemt de betrokken supporters van de “echte volksclub” Go Ahead Eagles. “Ik hoop heel snel een klik te hebben met de fans. Dat is belangrijk voor mij. Ik ben een publieksspeler die altijd met het hart speelt en alles geeft. Voetbal spelen is zo mooi om te doen. Daarom ben ik ook zo blij dat Go Ahead Eagles me de kans geeft weer lekker te voetballen, nadat ik de afgelopen anderhalf jaar wat minder heb gespeeld.”

Het belangrijkste doel van Manu is duidelijk: handhaven met Go Ahead Eagles. “Ik heb me uiteraard een beetje verdiept in de eerste seizoenshelft en hoorde toch wel van veel mensen dat Go Ahead Eagles de nodige pech heeft gehad. Vooral met scoren. Ik hoop en denk dat ik op dat gebied belangrijk kan zijn met assists en goals. Daar ga ik in ieder geval niets minder dan alles voor geven.”