Justin de Vos debuteert in Achilles ’29 1

Justin de Vos debuteerde op 21 oktober in het eerste van Achilles ’29. De 17-jarige speler liet een prima indruk achter. “Ze zeiden dat er meer rust in het spel kwam toen ik erin kwam.”

 

Je debuteerde op vrijdag 21 oktober tegen RKC Waalwijk. Wanneer wist je dat je erbij zat?

  • “De dag ervoor had ik met het eerste getraind. Na afloop zei Erik Meijer, de trainer, tegen me: ‘Jij gaat mee naar Waalwijk.’ De week ervoor zat ik ook al op de bank tegen Jong FC Utrecht. De kans dat ik dit keer mocht invallen was weer vrij klein. Ik zat met een concurrent op de bank en verdedigers vallen nu eenmaal niet zo snel in. Maar we stonden binnen 35 minuten met 2-0 achter tegen RKC en de trainer was niet tevreden over het spel. Hij zei tegen ons: ‘Warm lopen en binnen vijf minuten erin.’ Ik had van tevoren wel eens over dit moment nagedacht. Ik had verwacht dat ik heel nerveus zou zijn, net als toen voor mijn rijexamen, maar ik was eigenlijk vrij nuchter.”

 

Hoe ging het?

  • “Ik moest linksback staan, terwijl ik normaal centraal speel, maar het ging goed. Ik had me voorgenomen zakelijk te spelen. Geen gekke dingen doen, gewoon mijn taak uitvoeren. Zo heb ik het ook gedaan. Achteraf kreeg ik goede feedback van de trainer en de mensen om me heen. Ze zeiden dat er meer rust in het spel kwam op het moment dat wij erin kwamen. Ik vind dat een groot compliment voor een 17-jarige jongen.”

 

Wie zat er voor jou op de tribune?

  • “Mijn ouders en mijn broertje en zusje waren erbij. Ze gaan eigenlijk altijd mee. Ze zijn mijn steun en toeverlaat. Het was mooi om dit moment te kunnen delen. Toen ik thuis vertelde dat ik bij het eerste zat, was er eerst wat opwinding, daarna werden meteen de mogelijkheden bekeken. Iedereen heeft een druk schema, maar ze willen er wel allemaal bij zijn. Jazeker, mijn ouders bemoeien zich ook met mijn voorbereiding. Ze zorgen dat ik voldoende rust pak en dat ik goed eet.”

 

Wat zijn jouw voetbaldromen?

  • “Uiteindelijk wil ik op het hoogste niveau spelen, in Engeland of Spanje. Nu moet ik er eerst voor zorgen dat ze bij Achilles niet om me heen kunnen. Ik zit nog maar net bij Achilles en heb best al behoorlijke stappen gemaakt. Eigenlijk ben ik tweedejaars A-junior maar ik speel met Jong Achilles in de derde divisie. Ik speel tegen volwassen mannen, dan ontwikkel je snel. De afgelopen maand trainde ik een keer per week met het eerste mee. Ik probeer zo goed mogelijk te spelen, hard te trainen en altijd 200 procent te geven. Daarnaast verzamel ik de juiste mensen om me heen, mensen die positiviteit brengen. John Veldman is zo iemand. Hij helpt me als ik ergens mee zit en als ik een blessure heb, zorgt hij ervoor dat ik bij de beste fysio terecht kan.”