Kelvin Leerdam keert bij Heracles terug in de eredivisie

Enkele dagen na de sluiting van de winterse transferperiode heeft Heracles de selectie versterkt met Kelvin Leerdam. De 33-jarige verdediger, in het verleden onder meer van Feyenoord, was transfervrij nadat eind vorig jaar zijn contract bij LA Galaxy was afgelopen.

 

 

Kelvin Leerdam, die na zes jaar spelen in de Amerikaanse competitie terugkeert in Nederland, heeft een contract getekend tot medio 2025. Heracles staat momenteel vijftiende in de eredivisie.

De nieuwe aanwinst over zijn komst naar Almelo: „Ik ben blij dat ik vandaag mijn overstap naar Heracles heb afgerond. Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel”, zegt Leerdam. „Heracles heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst.”

Leerdam is een oud-speler van Feyenoord en Vitesse. Met laatstgenoemde club won hij in 2017 de KNVB-beker. Daarna begon de geboren Surinamer aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. Leerdam verhuisde naar Seattle Sounders, waarmee hij twee jaar later kampioen van de MLS werd. Met zijn club bereikte hij ook in 2017 en 2020 de finale van de Amerikaanse competitie, maar die duels gingen verloren. In 2021 tekende hij transfervrij voor drie jaar bij Inter Miami. Zijn laatste club in de VS was LA Galaxy.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma over de komst van Leerdam: „Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie van extra impuls voorziet. Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee.”

Kelvin Leerdam doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, hij speelde acht jaar voor de Rotterdamse club. In 2013 maakte hij de overstap naar Vitesse.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).