Kostas pakt punt voor Willem II

Heracles Almelo heeft de kans om de derde plaats in de eredivisie te bereiken laten liggen. Dat was vooral  aan Kostas Lamprou te wijten. De Griekse doelman van Willem II hield de Almeloērs alleen al in het eerste half uur viermaal van scoren af. De thuisploeg slaagde er evenmin in om te scoren, 0-0.

Bij de Tricolores stonden de nieuwkomers Bartholomew Ogbeche en Rochdi Achenteh direct in de basis.

Het was vooral aan Lamprou te danken dat de thuisploeg geen tegentreffers te incasseren kreeg. De Griekse doelman reageerde steeds alert op doelpogingen van ondermeer Bel Assani en Wout Weghorst. Aan de andere kant poeierde Lucas Andersen een vrije schietkans de tribunes in.
Vlam in de pan
In het begin van de tweede sloeg de vlam even in de pan. Scheidsrechter Ed Janssen weigerde een strafschop te geven nadat Heracles’ Mike te Wierik zijn tegenstander Lucas Andersen vloerde in de zestien. Uit frustratie daarover haalde Willem II’er Funso Ojo vervolgens Thomas Bruns hard onderuit.

De thuisploeg was na rust de bovenliggende partij. De gasten uit Almelo, die in uitduels veel moeite met scoren hebben, loerden vooral op de counter. Uit een daarvan raakte Bel Hassani de lat.

In het slot bleef de thuisploeg op jacht gaan naar naar de winnende treffer. Trainer Jurgen Streppel bracht met de van Anderlecht gehuurde Andy Kawaya de derde debutant debutant binnen de lijnen, maar ook de Belgische vleugelspits kon de Tilburgers niet aan de gewenste driepunter helpen.