MVV-back Hawbir Moustafa op jacht naar “Rio”

De 22-jarige back Hawbir Moustafa gaat, nu het seizoen 2015-2016 ten einde is, op jacht naar selectie voor de Irakese Olympische Voetbalploeg (Onder 23 jaar) die vanaf 3 augustus deelneemt aan het Olympisch Voetbaltoernooi in Rio de Janeiro (Brazilië).

Moustafa, die op zowel de links- als rechtsbackpositie uit de voeten kan, maakt deel uit van de voorselectie die op trainingskamp gaat in Spanje (Barcelona), Zweden (Stockholm) en Algerije. Tijdens deze trainingskampen zal Moustafa moeten laten zien waarom hij in Maastricht het afgelopen seizoen een vaste waarde was in de basiself van de Sterrendragers, om op deze wijze deelname aan de Olympische Spelen af te dwingen.

Mocht hem dat lukken, dan treedt hij in de poulefase van het Olympisch Voetbaltoernooi achtereenvolgens aan tegen Denemarken (4 aug.), Brazilië (7 aug.) en Zuid-Afrika (10 aug.). Het zou derhalve zomaar kunnen dat de jonge Maastrichtenaar Barcelona-ster Neymar zal moeten beteugelen in de wedstrijd tegen het gastland.

Wanneer Hawbir Moustafa mag deelnemen aan de Olympische spelen, mist MVV Maastricht de back gedurende de gehele voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen én enkele competitiewedstrijden. De finale van het Olympisch Voetbaltoernooi wordt gespeeld op 19 augustus. De Maastrichtse club gunt Hawbir Moustafa deze geweldige ervaring echter van harte en wenst hem heel veel succes!