SHAQUILLE PINAS ZET HANDTEKENING ONDER DRIEJARIG CONTRACT

Een ruime maand geleden werd al bekend dat ADO Den Haag en Shaquille Pinas overeenstemming hadden bereikt over een contract voor drie seizoenen. De 20-jarige verdediger heeft nu zijn handtekening gezet onder deze verbintenis. Pinas ligt daardoor tot medio 2021 vast in het Cars Jeans Stadion.

Pinas werd vorig jaar zomer overgenomen van FC Dordrecht en voegde zich toen bij de tweede selectie van ADO Den Haag. Daar gaf de verdediger al snel zijn visitekaartje af, waardoor hij werd overgeheveld naar de eerste selectie. Pinas kwam tot vijf officiële duels in de Haagse hoofdmacht, maar werd vervolgens wegens het uitblijven van een contractakkoord teruggezet naar de beloften. Des te blijer zijn ADO Den Haag en Pinas dat ze elkaar gevonden hebben in dit driejarig contract.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As zag Pinas meer dan een jaar terug al spelen bij Dordrecht en constateerde toen dat er veel potentie in de verdediger schuilt. “Hij startte in ons tweede elftal en heeft zich onder Virgilio Teixeira goed ontwikkeld. In november trainde Shaquille af en toe mee met de eerste selectie en even later maakte hij zijn debuut tegen PSV. Na zijn goede prestaties op het trainingskamp in Belek wilden we hem graag vastleggen. Hoewel we er eerst niet uitkwamen, zijn we met elkaar in gesprek gebleven en er uiteindelijk gelukkig uitgekomen. In de tussentijd bleef hij overigens goed presteren bij de beloften.”

Van As: “We zijn heel blij dat we deze getalenteerde speler in onze selectie hebben. Shaquille is een linksbenige verdediger, die multifunctioneel is en daarom op drie of vier verschillende posities kan spelen. Hij zal komend seizoen de concurrentie moeten aangaan met onder meer Wilfried Kanon.