Wessel Kooy tekent eerste profcontract

Wessel Kooy heeft zijn eerste profcontract getekend. De 16-jarige verdediger is hierdoor tot medio 2024 verbonden aan FC Utrecht. Dit seizoen is Kooy voornamelijk uitgekomen voor FC Utrecht Onder 17.

Kooy is sinds 2019 actief in de Academie van FC Utrecht. Daarvoor kwam hij uit voor de amateurs van SV Nieuwkoop en Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn. De centrale verdediger is onlangs doorgeschoven naar FC Utrecht Onder 18.
“Dit is een mooie beloning”, begint Kooy het interview na zijn contractondertekening. De jongeling beschikt over diverse kwaliteiten, zo geeft hij zelf aan: “Ik ben een rechter centrale verdediger en ik heb een goede trap met beide benen, waardoor ik ballen goed kan wegleggen aan beide kanten. Daarnaast zet ik de organisatie vanuit achteren neer.” Zijn doelen voor de toekomst heeft Kooy al voor ogen: “Het zou mooi zijn om zo snel mogelijk mijn debuut in Jong FC Utrecht te maken en vanuit daar door te stromen naar het eerste elftal.”
“Wessel is een talentvolle verdediger in onze Academie, die zich de afgelopen periode uitstekend heeft ontwikkeld”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk. “Hij gaat voorop in de strijd en neemt daarbij zijn team als een leider bij de hand. We zijn heel blij dat we hem hebben kunnen verbinden aan FC Utrecht en gaan samen de volgende stappen zetten in zijn ontwikkeling, daar heb ik alle vertrouwen in.”