Oranjevrouwen oefenen tweemaal tegen Denen

Het Nederlands vrouwenelftal speelt in januari twee oefenwedstrijden tegen Denemarken. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan reist 18 januari af naar de Turkse plaats Belek voor een tiendaags trainingskamp. Daar staan op vrijdag 22 januari en maandag 25 januari de duels met de Deense voetbalvrouwen gepland. De kick-off van de eerste wedstrijd is om 14.30 uur plaatselijke tijd (13.30 uur in Nederland), terwijl maandag om 10.00 uur (09.00 uur Nederlandse tijd) wordt afgetrapt.

De laatste ontmoeting tussen beide teams was op 5 april 2013. Nederland won de uitwedstrijd met 0-1. In totaal speelden Oranje en Denemarken achttienmaal tegen elkaar. Drie duels werden door de OranjeLeeuwinnen gewonnen, vijfmaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en Denemarken won tien keer.

De duels met Denemarken zijn onderdeel van de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Den Haag en Rotterdam plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Bron: KNVB Media