Van der Laan heeft selectie voor olympische kwalificatie rond

Bondscoach Arjan van der Laan heeft 23 speelsters geselecteerd voor het olympisch kwalificatietoernooi van 2 tot en met 9 maart in eigen land. De Oranje-vrouwen nemen het op tegen achtereenvolgens Zwitserland, Noorwegen en Zweden.

‘Het aanbod is groot en dat is prettig, maar de keuzes worden wel lastiger’, lichtte Van der Laan in een interview op de website van de KNVB zijn selectie toe, zo’n twee weken voor aanvang van het kwalificatietoernooi in Den Haag en Rotterdam.

Van der Laan werd in september benoemd tot opvolger van Roger Reijners. Zijn eerste maanden als keuzeheer bij de Oranje Leeuwinnen bevallen hem goed. ‘Ik vind het een hele mooie job met talentvolle spelers en mooie uitdagingen. De eerste komt heel snel dichterbij. Ik verwacht een enorm spannend toernooi en hoop dat het thuisvoordeel ons misschien net helpt verder te komen dan de andere drie.’

De winnaar van de poule, waarin Nederland Zwitserland (2 maart), Noorwegen (5 maart) en Zweden (9 maart) treft, plaatst zich voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De volledige selectie:
Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).